Hlavní obsah

Odhaluje se čínský crossover, testovaný na českých silnicích

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle je nový čínský stroj pro Evropu, crossover Lynk&Co 02 a auto, které můžete nezřídka potkat i na českých silnicích, akorát tedy zahalené v černém maskování. Jak je to vše možné?

Článek

Před časem jsme vám přinesli fotografie maskovaného prototypu crossoveru, který se prohání po našich silnicích. Nebyli jsme si jisti, co to vlastně je, nicméně nakonec jsme jisté indicie měli. V Česku se totiž začaly testovat čínské crossovery Lynk, možná díky rozmanitosti našich silnic. Tato značka pak patří do koncernu Geely, který má i Volvo či londýnské taxíky. Lynk & Co chce vyrábět vozy přímo určené pro Evropu, bodovat mají zejména cenou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nyní unikly první fotografie nového modelu 02, který je zvýšeným crossoverem. Je to právě to auto, které naši čtenáři zachytili na pražském okruhu. Technika přitom není čínský laciná, auto stojí na stejné platformě Compact Modular Architecture (CMA) jako Volvo XC40. Očekávat pak můžeme kromě klasických jednotek plug-in hybridní variantu, stejně jako čistý elektromobil. Podvozek pak má být laděn s ohledem na náročné evropské zákazníky.

Na trh se však vůz údajně dostane až v roce 2019, spolu se sedanem 03 a velkým crossoverem 01.

Reklama

Načítám