Hlavní obsah

Víme, jak zlepšit zrychlení Audi TT. Tento způsob vás pobaví

Foto: Archiv Garáž.cz

Standardní Audi TT z roku 2000 zrychluje z nuly na stovku za 8,3 s. Na internetu jsme našli způsob, jak jej vylepšit minimálně o jednu sekundu. A ten způsob vás dost možná rozesměje, navíc je prý ekologický.

Článek

Naše redakce není velkým příznivcem elektromobilů a také nemáme příliš v lásce automobilku Tesla, ale Bjørn Nyland nám ukázal způsob, jak ji smysluplně využít. Stačí za ní zapojit vlek, na něj naložit sportovní kupé Audi TT a pořádně se s ním rozjet na sto kilometrů v hodině. Díky tomu zlepšíte zrychlení německého kupé. Oproti hodnotě udávané automobilkou se zlepší o celou jednu sekundu. Ne, samozřejmě je to sranda, ale tohle nás baví. 

A hodnota zrychlení mohla být ještě o něco lepší, protože Bjørn Nyland měl zrovna na své Tesle zimní pneumatiky Nokian. Na těch letních by to bylo o pár desetin rychlejší. Na druhou stranu musíme pochválit, jak Tesla model X P90DL dokáže zrychlovat i se zátěží. Když to všechno sečteme, tak samotné Audi TT váží 1 500 kg, vlek na auta dalších 600 kg a Tesla X v tomto provedení potom 2 600 kg. Celkem zrychlovala souprava o hmotnosti 4 700 kg. Tím pádem je hodnota 7,3 s hodně dobrá. 

Reklama

Načítám