Hlavní obsah

Nová Mazda 6 se ukazuje, nyní i s motorem 2.5 Turbo!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První obrázky ukazují, co máme čekat od nové generace Mazdy 6. Ta bude podobně jako SUV CX-5 vycházet ze stávajícího vozu, vše ale bude řádně modernizováno. Novinkou je silný přeplňovaný čtyřválec pod kapotou!

Článek

První fotografie ukazují příď a interiér další generace Mazdy 6. Zvenku lze vidět podobný posun jako v případě SUV CX-5, tedy směrem k zvýraznění dosavadního designového jazyka. Uvnitř pak auto na první pohled potěší jistotu čistotou, uhlazeností a přehledností moderního minimalistického designu.

Tohle auto má mít svou světovou premiéru ještě tento měsíc na autosalonu v Los Angeles. Původně se očekával koncept, ale Mazda přiveze již hotový vůz. Mazda slibuje posun v elektronických asistentech v rámci systému Mazda Radar Cruise Control (MRCC). Očekávejme také nejnovější generaci 360 stupňových kamer kolem vozu.

Foto: Archiv Garáž.cz

V Severní Americe, kde se auto objevuje nejdříve, bude šestka v prodeji se dvěma čtyřválci. Ten atmosférický s objemem 2.5 litru již dobře známe ze současné generace vozu. Novinkou je však přeplňovaná varianta tohoto agregátu, která má nabídnout 250 koní a 420 N.m, protože tolik má jednotka ve velkém SUV CX-9. Otázkou ale je, zda se benzinové turbo dostane také do Evropy. Zcela jistě zde budou i slabší jednotky v čele s benzinovým dvoulitrem a dost možná rovněž naftovou 2.2.

Reklama

Načítám