Hlavní obsah

Clarkson, Hammond a May se vydávají poznávat krásy světa.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tohle čekal asi každý fanoušek aut. Druhá sezóna nového pořadu Grand Tour, ve kterém hraje hlavní prim bývalé trio Top Gearu - Clarkson, Hammond a May - odstartuje osmého prosince na Amazon Prime.

Článek

V první sezóně dostala oblíbená trojice trošku na frak. Všichni čekali monstrózní show o autech a první scéna prvního dílu také monstrózní byla, ale pak už to šlo lehce z kopce. Někteří věrní fanoušci, tedy především nadšenci do aut, po několika dílech odpadli. Clarkson, Hammond a May to možná trošku přehnali a více než o autech, to bylo o ne úplně vtipných scénkách. Vcelku slušné množství fanoušků se tak vrátilo k Top Gearu, kde skvělou práci odvádí novinář Chris Harris. 

Dočkáme se v druhé sérii reparátu? Možná ano. Kromě toho, že James May přijde s kratším sestřihem, se Grand Tour zase ve větší míře vrátí k autům. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May strávili při natáčení více než 100 dní na pěti světových kontinentech. Tuhle jízdu si podle prvního traileru hodně užili a zase dali autům co proto. Ale ukázka také prozrazuje, že to nebude vždy jen o třech vybraných fortelných autech, ale uvidíme ty nejlepší, nejrychlejší a nejsilnější automobilové novinky. Také jsme hodně zvědavi, jak se celá série dotočila po vážné nehodě Richarda Hammonda, kterou měl při závodech dovrchu ve Švýcarsku, kdy po jeho kolostřešní kombinaci skončil na střeše elektrický supersport Rimac One. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Změnou projde také tradiční studio, které se začalo minulý týden natáčet k jednotlivých dílům. Tentokrát bude na jednom místě a přesněji v zámecké zahradě venkovského domu v Cotswolds, pouhých 16 kilometrů od domu Jeremyho Clarksona. Ten to tak bude mít do práce jen pár minut. Každopádně i tentokrát se máme na co těšit, protože staré káry v Africe, sjíždění sjezdovky ve starých Jaguarech nebo supersporty ve Švýcarsku jsou velkým lákadlem. 

Reklama

Načítám