Hlavní obsah

Ford vytvořil elektronickou ruční brzdu pro driftery a rally

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte v autě elektronickou ruční brzdu na tlačítko, rozhodně s ní neuděláte efektní smyk. Ford ale nyní představil první drifterskou elektronickou ručku, navíc s posvěcením Kena Blocka.

Článek

Pokud jste si v zimě rádi zablbnuli s ruční brzdou, anebo ji občas využijete jako jeden ze způsobů úpravy stopy při řízení na limitu, tak s elektronickou variantou máte smůlu. Buď zabírá pomalu, anebo rovnou na všechna čtyři kola jakožto nouzová brzda. 

Jenže tohle je trochu jiný případ, Ford totiž představil náhradu aftermarket hydraulické ruční brzdy, akorát jde o elektronickou verzi. Nejde tedy o to, že by na klasické tlačítko v autě zapojili ve Fordu velkou páku, kterou ovládáte. Ostatně vše je poprvé ukázáno ve Focusu RS, který má ještě mechanickou ručku. Tady jde o to, že můžete na auto dát lepší ruční brzdu pro zaručené zablokování zadních kol, aniž by existovalo mechanické spojení mezi pákou a zadními brzdami. Prostě to co používají rallyoví jezdci a drifteři v hydraulické podobě, je zde elektronické. Všemu dal navíc posvěcení Ken Block, který vám ve videu ukáže, jak to funguje. Jo a kdybyste chtěli vědět, kolik taková sranda stojí, tak je to 999 dolarů.

Reklama

Načítám