Hlavní obsah

Elektrická BMW budou vozit doktory, a to po celém Česku!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka BMW zapůjčila ambulancím po celé České republice na půl roku či 9000 kilometrů šestici elektromobilů BMW i3 REX. Vozy budou k případům vozit doktory v rámci RV systému.

Článek

V Praze byly symbolicky předány klíčky od šesti elektrických BMW i3, které budou sloužit záchranným službám po celé republice. Dva vozy budou jezdit v Praze, po jednom pak v Brně, Ostravě, Zlíně a Hradci Králové. Vozy jsou určeny pro doktory, kteří se mají dostavit za pacienty jako první, pak až přijede velká záchranka, která zraněné odveze do nemocnice. 

Vozy zapůjčilo české zastoupení BMW na půl roku či 9000 kilometrů. Auta jsou vybavena vším, co tyto vozy musejí mít, včetně polepů, světelné výstrahy a rovněž potřebného příslušenství. Jedná se čtyři modely i3 REX s prodlužovačem dojezdu v podobě statického motoru ze skůtru, který dobíjí baterie. Takovéto auto má ujet až 350 km na jedno nabití. Dva vozy jsou čistě elektrické, s dojezdem 200 km. To by mělo pro danou funkci bez problémů stačit. 

Foto: Archiv Garáž.cz

„Zápůjčkou šesti vozidel BMW i3 pro potřeby záchranné a zdravotnické služby bychom chtěli navázat na předchozí úspěch s jedenácti poskytnutými vozidly BMW i3 do služeb policie. Ten byl odstartován již na začátku dubna 2017 a předčil naše očekávání. Věřím, že elektromobily mají i v tomto sektoru uplatnění. Pokud alespoň jednou některé z vozidel bude využito při záchraně lidského života, budu považovat tuto spolupráci za úspěšnou. Velice si vážím BMW i agentů, kteří tímto ve spolupráci s BMW Group Česká republika podpořili dobrou věc,“ dodává Jana Dvořáková, BMW i Manager BMW Group Česká republika.  

Reklama

Načítám