Hlavní obsah

Američané oslavují výročí BMW M3 přeplácanou edicí

Foto: Archiv Garáž.cz

Stejně jako Evropa i Amerika oslavuje 30 let legendárního BMW M3. V USA se tento rychlý sportovní sedan objevil o rok později, a tak i tady prišla na řadu limitovaná edice ke 30 letům. Bohužel ale vypadá jako pouťová záležitost.

Článek

Finální vizáž americké limitované edice ke 30. výročí oslavy modelu BMW M3 udělali v designovém centru BMW Group Designworks. Tahle červená M3 se celkově opírá o národní barvy, tedy o červenou, modrou a bílou. Exteriér vypadá hodně dobře. Karosérii zdobí speciální matná barva Frozen Red II, kterou doplňují zlatá kola, vpředu 19palcová a vzadu 20palcová, a také doplňky z nabídky M Performance. Karosérie je tedy kompletně osazena karbonovými doplňky. Nejvýraznějším prvkem je křidélko připomínající verze GTS.

Foto: Archiv Garáž.cz

Daleko důležitější jsou technické změny. Sice se Američanům posmíváme ohledně vzhledu, ale na rozdíl od nás dostanou limitovanou edici BMW M3 s manuální šestistupňovou převodovkou. K tomu se přidává ještě tradiční Competition paket zvyšující výkon na 450 koní a také sportovní výfuk, ale nejpodstatnější je sportovní podvozek s možností nastavení světlé výšky v rozmezí od 5 do 20 milimetrů. Z pohledu jízdních vlastností bude limitovaná edice hodně zajímavým autem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ale teď k tomu, co nám zkazilo náladu, a tím je interiér. To je jednoznačně pouťová záležitost připomínající 80léta. Chápeme, že Amíci mají obrovskou národní hrdost, ale tohle už je vážně moc. Bílý kožený interiér doplňuje modrá a červená barva, k tomu se přidává alcantara a také černý plast. Vypadá to fakt strašně a nezachrání to ani loga limitované editace vytlačená na sedačkách, prazích a přístrojové desce.

Reklama

Načítám