Hlavní obsah

Stane se z Lamba tuctovka? Roční výroba se zdvojnásobí!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini slaví jubilejní počty vyrobených Aventadorů a Huracanů. Menšího modelu již vzniklo 9000 kusů, většího supersportu s dvanáctiválcem pak rovných 7000. Do budoucna se však počítá s dvojnásobným počtem ročně vyrobených vozů!

Článek

Lamborghini slaví. Od roku 2011 se vyrobilo rovných 7000 Aventadorů. Mnohem lepší čísla však dělá menší model Huracan, ten už je na devíti tisících a zdárně tak stíhá doposud nejprodávanější model značky, Gallardo. Těch vzniklo 14.022 kusů během deseti let. Z Lamborghini je nyní jeden z nejúspěšnějších výrobců supersportů na světě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže nestane se z Lamba masovka? Továrna se totiž nyní zvětšila z 80 na 160 tisíc čtverečních metrů. Cíl je přitom jednoduchý, zdvojnásobit počet ročně vyrobených kusů na 7000. Huracánu a Aventadoru se to však s největší pravděpodobností nedotkne, nové výrobní prostory totiž obsadí chystané Super SUV Urus. Tento model má mít sdílenou platformu s Porsche Cayenne a tedy i Audi Q7 či Bentley Bentayga. Pod kapotou se má objevit přeplňovaný osmiválec od Porsche, tedy čtyřlitr twinturbo s výkonem 650 koní, spojený s osmistupňovým automatem. Chystá se pak rovněž varianta plug-in hybrid s podobným pohonným ústrojím, jako má Panamera Turbo S E-hybrid, kdy se k osmiválci připojí elektromotor a dohromady mají dát minimálně 680 koní. Lambo se tak chtě nechtě bude orientovat na masovější segment.

Reklama

Načítám