Hlavní obsah

Další čínská kopie! Z Fordu F-150 Raptor udělali Projen

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsme viděli plno zdařilích čínských kopí evropských automobilů a teď tady poprvé máme kopii amerického pickupu. Z přední části je jasné, že inspirací byla pick-upová legenda Ford F-150 Raptor, ze kterého se stal Projen.

Článek

Značka Projen patří do koncernu Lifan Group a doposud se věnovala výrobě středních a velkých nákladních vozů. Teď ale rozšiřuje řadu užitkových automobilů o nový pick-up, který se nechal inspirovat úspěšným americkým Fordem F-150. Přední část navíc vypadá, jako nejlepší varianta F-150, model Raptor. Projen (jméno modelu nebylo zveřejněno) okopíroval přední masku, zrcátka, nárazníky a z části se mu podobají hlavní světla.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento pick-up bude pohánět přeplňovaný vznětový agregát o objemu 2,5 litru s výkonem 150 koní a v přepočtu by měl stát těžko uvěřitelných 299 000 Kč. Ve srovnání s originálním Fordem F-150 Raptor je to rozdíl o více než 1 300 000 Kč, tedy když vezmeme české ceny Raptoru ze šedého dovozu. Nový pick-up od Projenu bude zhruba 5 metrů dlouhý a v interiéru nabídne místo pro pět cestujících.

Foto: Archiv Garáž.cz

Když se podíváme na zásadní odlišnosti, tak Projen je výrazně užší, má užší pneumatiky a zadní část už tak stejný jako Ford není. Rozdílná bude také celková technika, protože Raptor je vrcholem nabídky modelu F-150, zatímco Projen bude mít jenom jediný, relativně slabý motor. Kopie je to však zdařilá alespoň zepředu očividná.

Reklama

Načítám