Hlavní obsah

Šéf divize M od BMW: Trh s řidičskými auty by mohl růst!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mnohé automobilky se nyní dost možná budou zaměřovat na odlehčené sportovní modely. Podle viceprezidenta divize M Dirka Hackera je nyní hlad po podobných variantách, a tak i BMW nabídne takovéto stroje.

Článek

Vozy z označením GTS či CSL uvidíme u BMW i nadále. Ostatně nejnovějším takovým modelem bude odlehčená a posílená varianta modelu M2. Auto již bude používat motor s označením S55, který pohání třeba větší M4, ačkoliv jednotka N55 současné M2 má k tomuto motoru rovněž velmi blízko. Měly by být zlepšeny reakce i odolnost jednotky. A kromě dvouspojkové převodovky zůstane v nabídce rovněž manuál. 

BMW přistupuje k vytvoření dalších variant em dvojky i proto, že poptávka po tomto modelu výrazně předčila očekávání značky. Prodává se jich o 40-50% více, než s čím BMW počítalo. A polovina lidi volí manuální převodovku. I proto se viceprezident divize M nechal slyšet, že cítí velký potenciál v tomto segmentu řidičských aut a chce vytvořit další ostřejší varianty svých vozů. Příští rok má tedy přijít BMW M2 CSL - auto lehké, a obratné. Zdá se, že naopak označení GTS bude rezervováno spíše pro větší modely. Potvrzeno pak je, že BMW M2 má být posledním ostrým BMW s manuálem. Pokud rádi řadíte sami a obdivujete BMW, pak byste si tohle auto neměli nechat ujít.

Foto: Archiv Garáž.cz

Dirk Hacker pak rovněž popřel spekulace, že příští generace BMW M3 a M4 dostane pohon všech kol z modelu M5. Nechce prý zbytečně zvyšovat hmotnost těchto vozů. 

Reklama

Načítám