Hlavní obsah

Další auto, co chce jet přes 300 mil (482 km) v hodině!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zapomeňte na Bugatti či Koenigsegg, tím prvním, kdo překoná hranici 300 mil v hodině, tedy 482 km/h, má být stroj ze země neomezeného výkonu, z USA. A nestojí za tím nikdo jiný, než odborník na podobné šílenosti, firma Hennessey.

Článek

Firma Hennessey byla známá především ze světa tuningu. Upravovala Mustangy, Vipery, prostě americká auta, která měla po jejich zásahu obrovské množství koní. Zlom přišel s vlastním modelem Venom. Ten byl zpočátku postaven na prodloužené platformě Lotusu Exige. Nyní ale má přijít varianta Venom F5, která už se Lotusu vůbec nepodobá.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na svých stránkách výrobce udává, že jejich nové superauto má být schopné překonat rychlost 290 mph. A nejnovější fotka ukazuje, že cíl leží ještě o deset mil výše. Zatímco tedy Bugatti Chiron může teoreticky jet 450 km/h, Venom to chce vytáhnout na více než 480! Ostatně texaský výrobce aut má nadělit novince výkon 1500 koní, bez toho by to nešlo. Nyní již čekáme jen na oficiální odhalení auta, zatím se ukázaly jen počítačové rendery či neúplné části vozy. Zajímá nás také technická vyspělost tohoto auta, aby to nebyl jen obrovský silný motor v jinak poměrně obyčejné skořápce. Nicméně i tak je zajímavé sledovat, jak se rychlost silničních aut stále posouvá.

Reklama

Načítám