Hlavní obsah

Masakr! Po tomhle videu se budete výtlukům vyhýbat opatrněji

Foto: Archiv Garáž.cz

Jejich množství je zarážející, jejich revírem jsou okresky a městské silnice. Jejich nepřítelem podvozky jakýchkoliv aut. A Mercedes vám teď ukáže, co udělá pořádná díra nebo výtluk s vaším autem. Je to jako sledovat ten nejděsivější horor.

Článek

Zpomalený záběr na odstrojenou karoserii, která se "po kolena" boří do na první pohled nenápadné díry. Kolo se propadne jako do bažiny a naráží plnou silou na podběh. Takový záběr snad v každém řidiči vyvolá nějaký ten bolestivý pocit, nebo rovnou flashback, protože kdo si nevzpomene, jak jel třeba někdy po dešti nebo v noci po silnici poseté chytře skrytými dírami. Pak je jenom otázka času, než do nějaké spadnete. Každý se umí vyhnout kanálu uprostřed nebo jasně viditelnému výtluku na silnici, kudy jezdí denně. Na neznámých okreskách při zhoršené viditelnosti je to horší.

YouTube kanál Warped Perception nám ukazuje to, před čím většinou zavíráme oči. Když už takovou díru projedeme, většinou doufáme, že to nebylo tak hrozné. Pomyslíme si něco o životnosti důležitých součástek, většinou nám ten zvuk zní v uších až do konce cesty, ale pak na celou epizodku raději zapomeneme. Tvůrci téhle epizody ovšem koupili éčkový Mercedes a kompletně ho odstrojili, aby ve zpomalených záběrech ukázali, jakým peklem vlastně auto při podobném střetu prochází. Není to nic hezkého na pohled, ale občas zkrátka nesmíte odvrátit zrak, abyste poznali čeho je schopen jeden z největších nepřátel řidičů vůbec.

Reklama

Načítám