Hlavní obsah

Svolávačky i na elektromobily. Teď musí do servisu Tesly

Foto: Archiv Garáž.cz

Jestli si myslíte, že nastupující elektrická auta budou bezporuchová, tak jste na omylu. Právě teď svolává automobilka Tesla své modely X pro nutnou úpravu sedaček. Bude jich celkem 11 000 kusů.

Článek

Pořád jde totiž o auta z několika tisíc součástek, které si automobilka nevyrábí sama a všechny tyto části jsou náchylné na problémy či výrobní vady. Takže byť nebude elektromobil potřebovat standardní servis, o showroomy a opravny nepřijdeme, protože bude potřeba někde dělat roční prohlídky a eventuální opravy nehod či podobných svolávacích akcí. Tesla má teď problém se sedačkami u crossoveru X, který musí do servisu na opravu. 

Svolávací akce je připravena pouze pro modely X vyrobené mezi 28. říjnem a 1. září loňského roku a problém se týká kaberlu zadních sedaček, který byl objeven při interním testování. Tato závada by neměla být životu nebezpečná a nemá vliv na posádku, ale Tesla chce pro jistotu zkontrolovat všechny modely, kterých se to týká. Při nehodě by se mohla sedačka v druhé řade lehce posunout. Není to nic překvapivého, protože jsme teprve na začátku používání elektromobilů, takže ještě uvidíme, co nás všechno čeká z pohledu spolehlivosti elektromobilů. 

Zdroj: autonews.com

Reklama

Načítám