Hlavní obsah

Hyundai i30 N má českou cenu. Je levnější než konkurence!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadějný ostrý hatchback vyráběný v Nošovicích má cenu na českém trhu. Ta zájemce o vůz potěší, protože auto je levnější než většina konkurentů. Víme i na kolik vyjde vrcholná varianta Performance!

Článek

Je tomu pouze několik dní, co jsme byli na mezinárodní prezentaci prvního ostrého hatchbacku od Hyundaie. A byli jsme nadšeni, což se můžete dočíst zde. Jediné, čím jsme sei nebyli jisti, je cena auta. Nyní již však víme, kolik bude tohle auto v Česku stát. A je to pecka.

Základní varianta s otevřeným diferenciálem vyjde na 699.900 Kč, což je navlas stejná částka, jako u základního Golfu GTI. Hyundai má však k dobru 20 koní a také dosti výbavy, připlácíte u něj totiž jen za panoramatické střešní okno či barvu, jinak už je auto takzvaně "v plné".

Připlatit si však můžete za ostřejší variantu Performance. Ta přidává 25 koní, samosvorný diferenciál, výztuhu v zavazadlovém prostoru, lepší brzdy ve větších, devatenáctipalcových kolech se speciálními pneumatikami Pirelli, a klapky ve výfuku. Takovéto auto pak stojí 739.900, zatímco Golf GTI Performance s 245 koňmi vyjde na 752.900 Kč. A to už je vážná konkurence ze strany opravdu velmi dobrého Hyundaie. Pro doplnění, Peugeot 308 GTi s 270 koňmi stojí 820.000 Kč a Seat Leon Cupra v pětidveřovém provedení pak vyjde na stále rozumných 769.900, přičemž má 300 koní.

Reklama

Načítám