Hlavní obsah

Tesla vyhrála další drag race. My máme rádi klasická auta

Foto: Archiv Garáž.cz

A je to tady zase. Týden co týden se objevuje nějaké video ve zrychlení, kde elektromobil Tesla nakládá konvenčním sportovním vozům. Většina z toho skáče dovzduchu, my si ťukáme na čelo. Zajímalo by nás, jestli stejně radostně skákali při zapnutí vysavače?

Článek

Už několik let tady většina lajcké veřejnosti překvapeně zírá na to, jak "obyčejná" elektrická Tesla poráží ve zrychlení opěvované sportovní auta, dokonce i supersportovní placky. No to je nadělení. A co jako? To si z toho máme sednout na zadek. Vždyť to není nic překvapivého. Stejně impozantně funguje třeba vysavač. Taky po aktivací startovacího tlačítka jede na plný výkon a přitom nikdo neskáče do stropu. Je logické, že elektromotor dává plný výkon od jeho zapnutí, takže je jedno jestli máte auto, pračku nebo vysavač, funguje to stejně. 

Jenže sportovním autem Tesla nikdy nebude. Viděli jste někdy nějaké video, kde stejně impozantně jezdí na okruhu, nebo se smýká bokem na okreskách? Neviděli. Je to prostě jedna a ta samá písníčka. Pro nás má být sportovní auto emotivní, hlučné, nevycválané a rozevláté. Přesně takhle budeme sportovní auta milovat a rozhodně nás nepřesvědčí jedno americké auto, které místo konvečního motoru dostalo elektromotry. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A nejde ani o to, že bychom byli proti samotné Tesle. Elektrická auta fungují, to jsme si vyzkoušeli, ale o jejich ekologické stopě jsou dost velké pochybnosti. Je to jeden úžasný marketingový tah, lobby nebo co ještě dalšího. Až se začne řešit infrastruktura, bude jasné daňové zatížení a další důležté okolnosti bude teprve jasné, jaký přínos tyto auta pro nás budou mít. Do té doby je to pouhá nanicovatá tichá hračka.

Zdroj: CarWow 

Reklama

Načítám