Hlavní obsah

Polestar chystá první vlastní auto, bude konkurovat BMW?

Foto: Archiv Garáž.cz

Doposud byl Polestar pouze tovární úpravce modelů od Volva, nyní se však zdá, že se z něj stane samostatná automobilka. Tato značka přitom patří spolu s Volvem a Lotusem čínskému Geely.

Článek

V sérii instagramových fotek se pomalu představuje novinka, první samostatný model Polestaru. Musíte si je však trochu sestavit, jak vidíte na úvodní fotce. Volvo, Polestar a nově i Lotus patří čínskému Geely, příchod úplně nové značky je však velmi zajímavý a jsme za něj rádi. Vidět můžeme i zbrusu nové logo, které tak trochu vypadá, jako kdyby se rozsypal znak Citroënu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Z první neúplné fotky toho mnoho nepoznáme, mělo by se však jednat o svalnatý sportovní sedan s docela agresivním vzezřením. Poznat lze diodové zadní svítilny s tvarem podobným moderním Volvům či difuzor, dost možná karbonový. Mechanicky bude automobil vycházet z Volva, očekávali bychom tedy dvoulitrový benzinový motor s turbem i kompresorem a dost možná také elektrickou výpomoc, tedy podobné schéma, na které spoléhají modely T8 od švédské značky. Vše bude dávat dohromady osmistupňový automat a pohon všech kol. Později chce Polestar představit i čistě elektrické sportovní modely. 

Reklama

Načítám