Hlavní obsah

Tohle auto se jmenuje TANK, protože v podstatě tankem je

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojíte se o svůj život? Bydlíte uprostřed ničeho a potřebujete tam dojet? Anebo jen natáčíte nový hiphopový klip a chcete zaujmout? Pokud odpovíte na kteroukoliv otázku ano, pak je tady pro vás Rezvani TANK.

Článek

Tahle šílenost z Kalifornie se jmenuje Rezvani TANK a je to vlastně takový nomen omen. Nepřehlédnutelné SUV totiž je obrněné, má kavlarovou nádrž, noční vidění a termální kamery. A to dělá celé auto něčím víc, než jen pozlátkem. Ačkoliv většina zákazníků si tuhle věc koupí hlavně kvůli image.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jedná se o stroj postavený na základě Jeepu Wrangler. Pod kapotou ale nečekejte čtyřválcový diesel, tady trůní poctivá V8 o objemu 6,4 litrů a výkonu 500 koní. Světlá výška podvozku je obrovská, stejně jako přísně terénní pneumatiky, takže tohle auto by mělo zvládnout i pořádný terén, byť do našich podmínek může být trochu zbytečně velké.

Uvnitř to však útulné jako v tanku rozhodně není, protože tam to vypadá mnohem lépe. Nepřekvapivě se sázelo zejména na luxus, ačkoliv základ ve Wrangleru jde pořád vidět. Očekávejte však velký dotykový infotainment, head-up displej, měkké koberce a kůži. Dozadu se dokonce nastupuje sebevražednými dveřmi, tedy otevíranými proti směru jízdy!

Foto: Archiv Garáž.cz

Americká odpověď na ruské DARTZ však rozhodně nebude levná. Základní cena je 178.500 dolarů, tedy v přepočtu asi 3.9 milionu korun, a to prosím bez příplatkového obrnění! Na druhou stranu, s takovýmto autem už budete navždy nepřehlédnutelní.

Reklama

Načítám