Hlavní obsah

Elektrická budoucnost Porsche se již testuje…

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si pamatujete na zajímavý koncept Porsche Mission E, který se představil v roce 2015 ve Frankfurtu. Elektrické čtyřdveřové kupé nyní pomalu ale jistě míří do sériové výroby, která by se měla rozběhnout za dva roky.

Článek

Plně elektrický model je věc, kterou Porsche nechce uspěchat. Mezi konceptem Mission E z roku 2015 a sériovým vozem tak uběhne téměř 5 let. A zdá se, že automobilka chce překonat i ty nejlepší ve třídě, takže při testování uvidíte několik nových elektrických Porschí po boku Tesly Modelu S a Modelu X, což jsou v současné době asi nepokročilejší masově prodávaná elektrická auta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud vás zajímají čísla, tak vězte, že tohle auto by mělo mít dojezd okolo 500 kilometrů, výkon 600 koní, zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině za 3,5 sekundy a maximální rychlost okolo 250 km/h. Automobilka rovněž vyvíjí vysokorychlostí nabíječku, což se bude zcela jistě hodit. Je neskutečné, že značka nyní do elektromobility investuje 1 milion Eur a vytváří tak nové pracovní pozice pro 1000 lidí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podle představitelů designového oddělení Porsche má být sériový model velmi podobný konceptu Mission E. Nuže, necháme se tedy překvapit, nicméně první špionážní fotky zamaskovaného vozu, které se objevily na serveru motor1.com, vypadají nadějně.

Reklama

Načítám