Hlavní obsah

Edice Subaru WRX STI S208 má více výkonu a závodní úpravy!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrobí se jich pouze 450 kusů a půjde o vážně ostré nářadí. Subaru nyní představilo novou ostrou variantu WRX STI s přidomkem S208. Vůz se představí na autosalonu v Tokiu, celá záležitost však má jeden háček.

Článek

Tohle je nové nejostřejí STI. Má karbonovou střechu, aby se snížilo těžiště a hmotnost, nechybí velké křídlo vzadu, upravený nárazník a jiný podvozek. Automobilka říká, že se zlepšily i hodnoty výkonu a zkrátil se čas potřebný k akceleraci na stovku. Přesné hodnoty však neznáme, bude to ovšem určitě lepší, než v případě dřívější varianty S207, která nabízela 323 koní a 430 N.m. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Možná už ale tušíte tu zradu. Pod kapotou je totiž dvoulitrový boxer a ne 2.5 litrový, jako v Evropě. Tohle je vůz výhradně pro japonský trh, u nás totiž není dvoulitr homologovaný. A to je velká škoda, protože STI limitované na 450 kusů by u nás jistě mělo úspěch i zájemce. Ono se stačí podívat i do interiéru, na ta skořepinová sedadla - tohle auto to myslí se sportovností vážně a mohla by to být ta vůbec nejlepší varianta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Více se o voze dozvíme až v průběhu příštího měsíce, kdy se auto představí na autosalonu v Tokiu.

Reklama

Načítám