Hlavní obsah

Nový Fiat 500 - bude vypadat takto?

Foto: Archiv Garáž.cz

Současný Fiat 500 vypadá pořád moderně, je to však již automobilový dědeček. Na trhu je již deset let a minimálně chvíli se prodávat ještě bude, protože je z něj stále bestseller ve své třídě. Automobilka však samozřejmě plánuje nástupce.

Článek

Převážně v Polsku vyráběný Fiat 500 je v současné generaci obrovským hitem, který jen tak nestárne, ačkoliv už má na krku deset křížků. Na renderu, který zde vidíte, je však možná podoba nástupce bestselleru. Vytvořily jí společně magazíny Omni Auto a Motor1. Základní duch retro designu zůstává stejný, přesto modernizace je jasně patrná.

Zásadního vylepšení má doznat interiér, a to nejen z hlediska kvality a designu, ale hlavně prostoru. Očekávejte tedy plnohodnotný prostor pro čtyři. Celé auto totiž bude o něco větší a delší. Z hlediska techniky zcela jistě nečekejte diesel, který se z minivozů vytrácí napříč nabídkou. Místo něj bude připraven mild hybrid se 48 voltovým systémem. Zbytek motorů by mohl být podobný jako dosud. Dříve než za dva roky však další generaci pětistovky neočekávejte.

Reklama

Načítám