Hlavní obsah

Porsche Cayenne Turbo jako driftovací nástroj?

Již při představení třetí generace SUV Cayenne od Porsche jsme psali, že tohle auto má přepsat možnosti této třídy aut. A nyní se zdá, že to bude pravda. Na testovacím polygonu totiž řidič verze Turbo předvádí až neskutečně snadné drifty i skvělou ovladatelnost vozu.

Článek

Tak trochu jsme to tušili. Nové Porsche Cayenne sdílí platformu s Audi Q7, přičemž již tento mastodont jezdí vlastně nadprůměrně dobře. Verze SQ7 nás ohromila na okruhu v Mostě. Cayenne je přitom menší, lehčí a bude naladěn od mágů z Porsche. Verze Turbo navíc dokáže zrychlit na stovku pod 4 sekundy a automobilka se chvástala, že nastaví novou laťku dynamice vozů SUV.

Nyní máme konečně možnost vidět tento vůz v akci na testovacím polygonu, kdy řidič, pravděpodobně testovací jezdec značky, ukazuje svému spolujezdci možnosti tohoto vozu. A je to vážně neskutečně podívaná! Auto totiž působí velmi dobře a snadno ovladatelně a hlavně překvapuje smyslem pro zábavu. Dokonce i na suchém úseku zvládá plynulé a táhle drifty, které bychom čekali spíše od nějakého Eva než od mastodontního SUV. Zdá se, že v Porsche opět použili svo magii!

Reklama

Načítám