Hlavní obsah

Mercedes G63 6x6 byl vyhozen z Monaka. Prý je příliš velký

Foto: Archiv Garáž.cz

Monako je druhým nejmenším státem na světě s druhou největší hustotu osídlení. Zároveň má rozlohu jen 2,02 km čtverečních. I proto nezbývá moc prostoru pro silnice a auta, která se na nich pohybují. Teď bylo jedno z centra Monaka dokonce vykázáno.

Článek

Přemýšlíte, o který vůz šlo? O ten největší z nabídky Mercedesu. Obří pickup G63 6x6, jehož téměř celá limitovaná edice zamířila do garáží zámožných šejků. Jedno z nich, navíc v šílené úpravě od firmy Brabus, se chtělo dostat ke kasinu, ale nepodařilo se. Udělalo dvě kolečka kolem Monaka, aby našlo nějaké místo na parkování. Nepodařilo se a z Monaka následně odjelo. Šlo o doprovodný vůz, ve kterém jela ochranka jedné z arabských rodin. Ostatní auta z rodinné kolony, tedy černé a modré Pagani Huayra v Monaku mohla zůstat. Je to poprvé, co dostalo tohle obří monstrum stopku při cestě do centra města, tedy v tomto případě země. 

Brabus B63S-700 6x6 jak se upravený Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 jmenuje je výrazně vylepšený. A to nejen designově, ale především technicky. Přeplňovaný osmiválec dostal pořádný doping a standardní výkon 536 koní a 758 Nm se zvedl na 691 koní a 708 Nm. Pro dokreslení schopností tohoto velkého mercedesu stačí hodnota zrychlení z 0 na 100 km/h, která činí 7,4 sekundy. 

Zdroj: motor1.com

Reklama

Načítám