Hlavní obsah

Dostane Bugatti Chiron dveře navíc? Nástupce bude prý sedan

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle vyjádření generálního ředitele francouzské automobilky by práce na novém modelu měly začít za dva roky. Dávná myšlenka nahradit sportovní kupé čtyřdvéřovým sedanem je prý stále ve hře.

Článek

O nástupci úchvatného Chironu se začínají objevovat nové informace. Ve Frankfurtu totiž generální ředitel značky Wolfgang Dürheimer poodhalil plány, které slavná automobilka má. Podle Automotive News prý designéři a vedení Bugatti uvažují o změně svého jediného modelu z dvoudveřového sporťáku na čtyřdveřový sedan. 

"Čtyřdveřové auto není mrtvé," uvedl doslova prezident společnosti a potvrdil zvěsti, že příští rok automobilka vyhodnotí různé koncepční nápady pro svůj nový hypersportovní vůz a konečné rozhodnutí se očekává koncem roku 2018. O pár měsíců později začnou skutečné inženýrské práce a vývoj.

Foto: Archiv Garáž.cz

Chiron, který nedávno nastavil nový světový rekord v rozmezí 0-400-0 km/hod, zůstane ve výrobě po dobu osmi let, což je o něco kratší než 12-ti letá životnost předchozího Veyronu. Bugatti chce být i na následující zhruba desetileté období značkou jednoho modelu, tedy neuvažuje o rozšíření nabídky. 

Zatímco Chiron získal svou sílu výhradně z motoru s vnitřním spalováním, jeho nástupce by mohl získat nějaký druh elektrifikace. Podle zvěstí kolujících po internetu se Bugatti pro konečnou hnací sílu stále rozhoduje a ve hře tak zůstavá pohon hybridní, plně elektrický nebo další menšinové varianty. Sám šéf Bugatti poznamenal, že nový model pravděpodobně bude používat elektrifikaci, protože technologie akumulátorů a elektrického pohonu se velmi rychle vyvíjejí.

Pokud by změnu na luxusní a rychlý sedan myslelo vedení značky vážně, mohou brát inspiraci z konceptu s názvem Galibier, který se měl původně vyrábět už v roce 2013, ale automobilka na něj dodnes nesehnala odvahu a asi ani peníze.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám