Hlavní obsah

BMW Alpina stále sází na diesely, nový model D5 má 388 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpina jakožto firma, která dělá vozy BMW po svém, nyní představuje ostrý diesel D5 S. Ten má stále třílitrový šestiválec, ale vyladěný na výtečných 388 koní. Což znamená, že maximálka vozu již téměř atakuje 300 km/h!

Článek

Není diesel jako diesel. I přes veškerou snahu zabít naftové motory v osobních autech je stále značná část výrobců používá, protože do některých modelů se prostě diesel celkem hodí. Dokonce i Alpina, která staví exkluzivní a řidičsky zajímavá cestovní BMW, se od nafty neodchyluje. Nyní tedy ukazuje model D5 S, který má 388 koní, 800 N.m, pohon všech kol a na stovku dosprintuje za neskutečné 4,4 sekundy. Maximální rychlost tohoto dieselu činí 286 km/h a na dvoustovce je tento luxusní sedan za pouhých 17 sekund. Tohle má být jednoduše nejrychlejší produkční diesel světa!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zajímavostí však je, že pokud máte variantu s volantem vpravo, tak ta nabízí jen 326 koní a 700 N.m. To se ovšem nás příliš netýká. Zajímavostí je, že tohle auto si můžete pořídit také jako kombi a s ním trhat rekordy při cestě na dovolenou.

Reklama

Načítám