Hlavní obsah

Faceliftovaný Superb se již testuje. Co nabídne nového?

Foto: Archiv Garáž.cz

Designově je Škoda Superb dost možná nejpovedenější auto ze současné nabídky značky, není se tedy čemu divit, že v rámci vzhledu se nebudou u faceliftované varianty konat žádné zásadní změny, což potvrzují i špionážní fotky vozu.

Článek

Drobnou modernizaci dostal Superb již nedávno, o tom jsme vám psali. Velký facelift se však teprve chystá, přičemž nyní maskovaný vůz zachytili fotografové v Alpách při zátěžových testech. A nebojte se, rozdělené světlomety jako u Octavie Superb mít nebude! Facelift se tak zaměří spíše na kosmetiku. Očekávat můžeme diodové světlomety, zadní svítilny budou mít podobnou linku jako Octavia, jiné jsou nárazníky i přední maska.

Foto: Archiv Garáž.cz

Z hlediska motorů se očekává konečně příchod vrcholného dieselu 2.0 Bi-TDI o výkonu 240 koní. Dvoulitrový benzinový motor by pak mohl posílit na 290 či 300 koní. Místo základní motorizace 1.4 TSI pak může přijít nová patnáctistovka Evo. Velmi pravděpodobný je rovněž přechod ze šestistupňových dvouspojkových převodovek DSG na sedmistupňové.

V interiéru se již objevila větší obrazovka infotainmentu, nyní je tedy na řadě snad jen digitální přístrojový štít. Nechejme se však překvapit, s čím přijde Škoda dále.

Reklama

Načítám