Hlavní obsah

Více jak 300 legendárních i nových Porsche na jednom místě

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá automobilka má muzeum, kam se můžete přijít podívat, ale většina z nich má také tajný sklad, kam nikoho nepouští. Teď se malá skupinka novinářů dostala do jedné velké garáže automobilky Porsche. Jsou tam poklady.

Článek

V muzeu Porsche jsme byli několikrát a také jsme si vyzkoušeli několik historických vozů značky na vlastní kůži. Je to neuvěřitelný zážitek. Porsche je na tom z pohledu přístupu ke své historii nejlépe ze všech evropských automobilek. Kromě muzea samotného, často připravuje pohledy do minulosti prostřednictvím videí, svoje stará auta vozí na zajímavé akce po celém světě a u muzea má také jednu malou dílnu, kde se testovací veteráni připravují. Dokonce můžete práci v dílně sledovat přímo z muzea. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže to je jen kousíček z historie, kterou Porsche oficiálně ukazuje. V okolí Stuttgartu má další tajemné haly, ve kterých se ukrývá neskutečný poklad. Stojí tam více než 300 úžasných veteránů, prototypů, designových studií, technických ukázek, ale také závodních speciálů či nových modelů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Je tam všechno na co si vzpomenete a brada vám začne padat už při pohledu na fotky. Ja tam toho mraky. Některé vozy stojí přikryté pod plachtou, jiné jsou uložené v regálech, u některých je znát, že se s nimi jezdí. Většina z nich má však minimální nájezd kilometrů a obrovskou hodnotu. Tak se pojďme společně podívat do historie automobilky Porsche. 

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám