Hlavní obsah

Čínský klon Porsche Macan dostal tovární tuning Deformation

Foto: Archiv Garáž.cz

O vozu Zotye SR9 jsme vám psali již několikrát. Nyní ale tenhle očividný klon Porsche Macan z Číny dostal tovární tuning, který se chce přiživit na slávě filmů Transformers. V tomto případě se však tato verze jmenuje Deformation.

Článek

Čínští výrobci hraček používají pro své kopie věcí od Transformers označení Deform či Deformation. Právě proto se kopie Porsche Macan zvaná Zotye SR9 představila ve sportovním či tuningovém paketu zvaném Deformation. Žluté SUV tedy jasně odkazuje právě na kopie Transformers. A tuning je to vážně nevkusný. Ty výdechy z rozšířených zadních blatníků, žábry na předních blatnících, zapadlá kola ve škaredém designu, ošklivé boční lišty s červeným nápisem či žlutá loketní opěrka uvnitř, to by u většiny evropských zákazníků vážně neprošlo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou auta se nic nezměnilo, stále jej pohání přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 190 koní a točivém momentu 250 N.m, který posílá výkon na kola skrze šestistupňovou dvouspojkovou převodovku. Uvnitř vozu je pak kopie Macanu snad ještě výraznější, interiér je opravdu velmi podobný. Na některých fotkách pak má vůz v pozadí dokonce i jednoho z transformerů. Holt Číňané se nezastaví před ničím.

Reklama

Načítám