Hlavní obsah

Amiq, Eliaq a Anuq -a k tomu reinkarnace kupé 110R!

Foto: Archiv Garáž.cz

Podle posledních zpráv to vypadá, že automobilka Škoda bude nejvíce elektrifikovanou značkou z koncernu VW Group. Dokonce už se vybírají jména pro nové elektromobily. Vrátí se nejspíše i Felicie.

Článek

Anglický magazín AutoExpress odkryl elektrické plány automobilky Škoda a vypadá to, že od roku 2020 nás naše domácí značka zasype modely, které bude pohánět pouze elektrický motor. Jako předzvěst přijde v roce 2019 první hybridní model, kterým bude vlajková loď Superb. Pak už se začnou objevovat elektromobily. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Všude se objevilo, že se na trhu znovu objeví název Felicia, nicméně toto elektrické auto přijde až později a bude patřit mezi low-cost elektromobil. Tedy levnější elektromobil, který by měl mít velikost současného Rapidu Spaceback a bude zřejmě levnější ekvivalentem elektrického Volkswagenu Golf, vycházejícího z konceptu ID. Elektrická Škoda Felicia by měla stát v přepočtu nějakých 754 000 Kč. Na realitu si budeme muset počkat, ale tahle cena by mohla být pravdivá. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jako první by se mělo na trhu objevit sportovněji střižené Coupé SUV, postavené na základech konceptu Vision E. Domácí elektrický model přijde jako třetí na řadu, tedy po představení elektrického Volkswagenu a Audi. Postaven bude na platformě MEB a velikostně se zařadí někam mezi Karoq a Kodiaq. Na kola by se z elektromotorů mělo dostat zhruba 300 koní a cenově by se tento elektromobil měl pohybovat okolo 1 200 000 Kč. Celý koncern začne s dražšími elektromobily z celkem logického důvodu. Pořád nejde o masovou záležitost a alternativní pohon si pořizují majetnější lidé. I proto nástup Felicie až později. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže ale ani tím automobilka Škoda s elektromobily nekončí. Do roku 2025 se na trhu objeví další dva modely. Jedním z nich bude další varianta víceúčelového SUV a pak také sportovní kupé. Jak už se o tom psalo, mělo by jít o návrat legendární 110 R. To je dobrá zpráva, jen nás trošku mrzí, že k tomu nedošlo už dávno s klasickým spalovacím motorem. Anglický časopis také hledal jména pro elektrické kupé SUV a přispěchalo s trojicí návrhů Amiq, Eliaq a Anuq. V případě SUV si myslíme, že se škodovka bude držet osvědčeného K na začátku a Q na konci. 

Reklama

Načítám