Hlavní obsah

Lidé z Top Gearu utíkají do Rychle a zběsile

Foto: Archiv Garáž.cz

Ne, Chris Harris nenahradí v dalším díle blockbusterové série Vina Diesela. Na stříbrném plátně je všechno při starém a auta budou dál porušovat fyzikální zákony. Rychle a zběsile ale míří i do sportovních hal.

Článek

Rychle a zběsile je série, která se vymknula z kořenů už hodně dávno. Podle některých už ve čtvrtém díle, kdy to přestalo být o autech a začalo to být o klasické výplni akčních filmů - přestřelkách, honičkách, hezkých holkách a jen tak mimochodem rychlých nebo bláznivých autech. Kdo zůstal sérii věrný, ten se může těšit už jen na šílené kaskadérské kousky, ve kterých shodou okolností hrají roli auta. Nic víc, nic míň, ale letos měl premiéru osmý díl a tržby opět šplhaly přes miliardu, takže zákazníků se na tohle zboží najde víc než dost. I proto má Vin Diesel naplánované minimálně další dva díly, aby dovršil jubilejní desítku. A hodlá jít dál, mnohem dál. I proto od roku 2018 startuje živou Rychle a zběsile show, která přiveze šílenou kaskadéřinu s auty i do vašeho města. Tedy pokud má dost lidí s hlubokými kapsami a tu správnou sportovní nebo koncertní halu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Všechno by mělo začít už za pár měsíců v Londýně, kde má ostatně v posledních dílech Rychle a zběsile dost kontaktů. Jsou tu ale i jiné důvody - nápad na živou show totiž přišel ve chvíli, kdy dala BBC sbohem producentům Top Gear Live. To byla původně britská, ale později i globální show, ve které klábosili Clarkson a spol. Oni byli tím hlavním tahákem, který vyprodával haly po celém světě, ostatně koncept Grand Tour do značné míry z Top Gear Live vychází. Aby se dospělo k rozumné stopáži, bylo povídání tří hvězd Top Gearu nafouknuto o různé vložky, ve kterých kaskadéři skákali přes rychle jedoucí auta, driftovalo se mezi zapálenými kuželkami, případně se závodilo v divných přibližovadlech, které Clarkson, May a Hammond postavili. Nešlo o nic světoborného, ale určitý kumšt v tom byl.

Foto: Archiv Garáž.cz

A právě ten teď chce převzít Diesel, protože jeho tým posbíral fachmany z Top Gear Live a na jejich know-how postaví živák Rychle a zběsile, který vždy přiveze některou z hvězd filmu (v Londýně bychom se mohli dočkat kompletní skvadry, což je určitě velký tahák), ale hlavně auta ze starších i aktuálních dílů a nějakou tu show, která zkombinuje kaskadérské kousky a umění za volantem. Původní koncept Top Gear Live se vlastně k Rychle a zběsile hodí mnohem lépe, protože zatímco kaskadéři na Top Gear Live působili tak nějak mimo téma, tady naopak sednou jak prdel na hrnec. A můžete se vsadit, že tahle show bude mít úspěch. Takový, že ještě budou u BBC plakat, že si Top Gear Live nechali pláchnout spolu se třemi největšími hvězdami celé stanice. Inu, kdo chce kam...

Reklama

Načítám