Hlavní obsah

Český Wartburg aspiruje na hlavní roli v pokračování MadMaxu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tuning se dá dělat dvěma způsoby, dobře a nebo vyloženě špatně. My jsme narazili na jeden východoněmecký kousek v České zahradě, který prošel rukama tunera-kutila. Asi chce svoje auto dostat do nového dílu MadMaxe.

Článek

Moc informací ke zmiňovanému Wartburgu nemáme, jen víme, že je pořád v procesu dokončování. Stačí se totiž podívat na úvodní fotku, která odhaluje burtální úpravu přední části. Na něm byla použita v Česku oblíbená montážní pěna. Na pravé straně už je upravená a vyhlazená nějakým kartonem, který byl přes ní namontován, ale levá strana ještě čeká na dokončení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jinak se tady používaly díly z jiných, o něco lepších aut. Tak třeba přední světla připomínají první jedničkovou Fabii. Zrcátka zase vzdáleně BMW M3 a na zadní části tvoří křídlo držák z Mazdy MX-5. Na Wartburgu nemohou chybět širší prahy, hliníková kola a velký nasávací otvor pro chlazení brutálního motoru. Uvidíme, jestli se úpravy ještě někam pohnou, ale rozhodně si tento Wartburg z českých luhů a hájů říká o obsazení v pokračování známého akčního filmu MadMax!

FOTO: Martin Viďourek

Reklama

Načítám