Hlavní obsah

Šílený otec nechal dítě řídit Range Rovera na Nürburgringu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tuhle situaci jsme v mládí zažili asi všichni. Otcové nás posadili na klín a nechali nás točit volantem. Většinou to však bylo někde na opuštěné silničce s minimálním provozem a v nízké rychlosti. V Německu to však jeden tatínek povýšil.

Článek

Na stránkách racetracker.de totiž někdo objevil fotku, na které je vidět rychle jedoucí Range Rover Sport, za jehož volantem nesedí dospělí člověk. Respektive sedí, ale na svém klíně má dítě, které točí volantem. Kdyby se to stalo na opuštěním místě, tak se nad tím nikdo nepozastaví, ale na rychlé a nebezpečné trati, kde se v jeden moment pohybuje několik desítek zběsile jedoucích aut, je to doslova hazard. 

Nürburgring je jeden z nejtěžších okruhů a za rok se tam stane i několik smrtelných nehod. Při veřejných jízdách se tam nachází mix různě rychlých vozů, ale také velké množství různě zkušených řidičů a není problémem tam velmi snadno přijít k nehodě. Proto je extrémně nebezpečné nechat točit volantem malé dítě, i když jej otec kontroluje a ovládá pedály. Pokud se nic nestane, je to sranda, ale kdyby došlo k nehodě, mohlo by to mít fatální následky. 

Zdroj: racetracker.de a motor1.com

Reklama

Načítám