Hlavní obsah

Legenda se s vámi projede výrobní linkou

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Je neohrabaný, obrovský, hranatý a ve městě nepoužitelný. Přitom se vyrábí už 38 let a dalších několit let ještě bude. O čem mluvíme? O úžasném Mercedesu třídy G, který nás vzal na výlet výrobní linkou.

Článek

Tohle je opravdová automobilová legenda, která se nepřetržitě vyrábí už 38 let v továrně Magna Steyr v rakouském Štýrském Hradci. Asi není nikdo, kdo by neměl tohle terénní auto s krabicoidními tvary rád. Naopak, všichni se za ním na ulici otáčejí a všichni ho milují. I my jsme s ním měli několikrát co do činění a vyzkoušeli jsme si ho jak v klasické pracovní variantě Professional, která si zahrála i v prvním díle našeho pořadu Garáž, ale také v brutální zvednuté variantě G500 4x4 na druhou, kterou jsme výrazně potrápili v těžkém rozbahněném terénu.

Teď nám Mercedes-Benz poodhalil roušku tajemství výroby tohoto legendárního off-roadu. Důvodem byla oslava 300 000 kusu modelu G, který se právě vyráběl. A právě tento kousek byl vyroben v barvě Mauritius Blue Metallic, dostal na sebe několik kamer a projel kompletní výrobní linku, až do úplného konce. Pravdou je, že teď jsme všichni hodně napjatí, protože se očekává, že přijde nová generace modelu G a každý z nás se bojí, aby neztratila ten jedinečný charakter.

Reklama