Hlavní obsah

Čeho se dočkáme od Audi? Luxusního kupé, kombi či ostré A8?

Foto: Archiv Garáž.cz

Před několika dny se oficiálně představila nová generace luxusního sedanu Audi A8, který by se rád vyšvihl na vrchol třídy a má na to dostatečně kvalitní trumfy. Nicméně bude mu stačit jediná karosářská varianta?

Článek

Už dlouhá léta kraluje luxusním sedanům Mercedes-Benz třídy S, za kterým se střídají BMW řady 7 a právě Audi A8. To už relativně dlouho čekalo na svého nástupce. V letošním roce jsme se konečně nového Audi A8 dočkali a mělo by být v různých ohledech revoluční. Opět je tu úspora hmotnosti, úplně nový design - tedy především zadní části, částečně autonomní chování a také velké množství bezpečnostních a komfortních asistentů. Na nějaký finální verdikt si ještě budeme počkat, protože zatím jsme ho viděli na fotkách. Oficiální představení bude v polovině září a do konce roku se s ním snad svezeme. Každopádně my i samotné Audi má velká očekávání. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Každopádně, pokud bude chtít A8 vyzrát nad Mercedesem-Benz třídy S v prodejích, bude muset přinést i další karosářské varianty. Jen se sedanem to nezvládne, protože eSko se nabízí také jako kupé, ostrá varianta AMG a otevřený kabriolet. S čím by tedy Audi mohlo přijít? Jak ukazuje známý počítačový mág X Tomi, Audi by se nemuselo bát hned čtyřech různých variant. Vůbec špatně nevypadá varianta kupé. Ani bych se jí nedivil, protože by byla přímým konkurentem kupé S. Dokonce už se ukázal koncept velkého kupé s označením a9, který mimochodem ukázal zadní světelnou linii současné nové A8. Další variantou by mohlo být kombi, ale to je nejméně pravděpodobné, protože místo toho tady budeme určitě mít největší SUV, stojící ještě nad modelem Q7. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nakonec X Tomi nakreslil i dvě sportovní varianty, kde minimálně u jedné je zcela jasné, že se na trhu určitě objeví. Jde o tradiční variantu, kterou Audi představuje u většiny generací. Samozřejmě máme na mysli sportovní variantu S8. Ještě ostřejší RS je otázkou, ale vzhledem k tomu, že Audi představilo oddělení Audi Sport, které má rozšiřovat svoji nabídku modelů, tak bychom se nedivili, kdyby RS8 vznikla. Teprve poté by byla plnohodnotným konkurentem verze AMG. 

Zdroj: X Tomi Design

Reklama

Načítám