Hlavní obsah

Jaguar E-Pace se uvedl saltem mortale

Foto: Archiv Garáž.cz

Kvůli marketingu musíte dneska dělat doslova kotrmelce. Zatímco F-Pace si vysloužil zápis do knihy rekordů jízdou vzhůru nohama (udělal tzv. looping), jeho mladší bratříček E-Pace udělal salto bokem.

Článek

Tohle je něco, co se svým autem rozhodně dělat nebudete, ale kdo by marketingovému týmu upíral trochu kreativity, že? Na video se určitě mrkněte, je až neuvěřitelné, že s crossoverem lze vyvádět takové psí kusy. Primárně vás ale bude zajímat, že E-Pace je velmi, velmi pohledné auto, v duchu většího F-Pace nebo kupátka F-Type, má luxusní interiér s desetipalcovým displejem a mnoha USB porty, kufr o objemu 577 litrů a na přání také digitální kapličku přístrojů nebo audio Meridian.

Pod kapotou jsou k dispozici přeplňované benzínové dvoulitry s výkonem 250 a 300 koní, případně diesely s výkonem 150, 180 a 240 koní. Potud žádné překvapení, na větší motory si budeme muset počkat u sportovních verzí, které přijdou později. A teď to nejdůležitější... v Anglii se E-Pace bude nabízet i jako předokolka, ale do USA míří výhradně auta s pohonem všech kol. Ceny základní dieselové motorizace by měly začínat pod jedním milionem korun.

P. S. Nezapomeňte si projít velkou fotogalerii

Reklama

Načítám