Hlavní obsah

Nový americký Top Gear spravuje, co nebylo rozbité

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po britském Top Gearu dostává novou skvadru i ten americký. V televizi se objeví v půlce prázdnin, ale první ukázka nás nechává trochu chladnými. Co si o tomhle návratu myslíte vy?

Článek

Původní americký Top Gear byl ve své domovině oblíbeným otloukánkem, protože všichni milovali britský originál a dávali to novým moderátorům sežrat. Blázen do aut, komik a profesionální závodník, to byla nesourodá grupa, která se ale během několika sezón solidně sehrála a jezdila spolu na tematické roadtripy ve starých autech. Byl to přesně ten formát, který jsme na starém Top Gearu milovali. Jenže z něj netekly inzertní dolary od automobilek, a tak se nad americkým Top Gearem zavřela voda. Po několika měsících se ale vrací - na nové televizní stanici, s novými moderátory a především jiným formátem, ve kterém budou mít zase prostor nová auta.

Od komika, blázna do aut a profesionálního závodníka jsme se dostali k hollywoodskému herci (William Fichtner), bláznovi do aut (Tom Ford) a profesionálnímu závodníkovi (Antron Brown). Od vidění budete tentokrát znát spíš Toma Forda, který dělal pro Fifth Gear a britský tištěný Top Gear Magazine. Výsledek podle první ukázky vypadá hodně jako britská předloha, což může být dobře i šatně. Důležité je, aby si chlapci před kamerou sedli, vlastně mnohem důležitější než to, jak dobře umějí řídit. První sezóny jsou v tomhle zrádné, takže naše očekávání jsou spíše malá. Osobně je mi líto, že Top Gear USA s Tannerem Foustem, Rutledgem Wood a Adamem Ferrarou šel pod drn zrovna ve chvíli, kdy se slušně rozjížděl. Místo něj dostaneme pouhou kopii britského originálu, která se bude muset hodně snažit, aby vedle něj vynikla. A bude se mimochodem jmenovat Top Gear America, to aby se to s tím zrušeným Top Gear USA nepletlo. První díl se na BBC America vysílá už 30. července.

Reklama

Načítám