Hlavní obsah

Majitelé Dodge Demona musí upsat vlastní duši

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hellcatů ve škarpách není zrovna málo a Dodge Demon je ještě o dost ostřejší kousek. Není divu, že automobilka nutí zákazníky podepsat revers, aby v případě průšvihů nemusela přehazovat žaloby vidlemi.

Článek

Že se výrobci chrání a dávají si do záručních podmínek nejrůznější chytáky, na to už jsme si zvykli. Dodge Demon je ale v podstatě převlečený dragsterový speciál s 850 koňskými silami, který je k prasení na silnici přímo určen. V základu nemá zadní sedačky, umí akcelerovat se zdviženými předními koly a dohromady stojí sotva 2 miliony korun. No neberte to za tu cenu. Problém je v tom, že to má několik háčků. Pokud byste si třeba někdy chtěli zadní sedačky nechat doinstalovat, Dodge už vám to neschválí a označí auto za nezpůsobilé provozu (musí být nainstalovány rovnou z výroby). Stejně tak nesmíte používat speciální gumy s vyšší přilnavostí za nízkých teplot, za deště nebo při rychlé jízdě na dálnici. Tohle zrovna dává smysl - dragsterová směs se vám sjede nebo v horším případě popraská.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podmínek je samozřejmě ještě mnohem víc, ale dává to smysl, protože tohle není jen tak obyčejné auto. A zákazníci to odškrtají rádi, protože při plánované výrobě několika tisíc kusů bude o auto pořádná rvačka. Pokud Dodge nebude navyšovat výrobní limity, jedná se už předem o klasiku ve své kategorii. Automobilka v podstatě jen chrání sama sebe před žalobami nešikovných řidičů, ale nediktuje vám - jako některé evropské automobilové šlechty - že máte patřičně reprezentovat brand, případně že má při následném prodeji právo první nabídky apod.

Reklama

Načítám