Hlavní obsah

Porsche 911 GT2 RS je vyprodané, i když se o něm nic neví

Foto: Archiv Garáž.cz

Prý má 700 koní a pohon zadních kol. Prý je to absolutní střela na Nordschleife. Prý se všech tisíc kousků rozebralo už před několika týdny. Jenže podle Porsche to auto vlastně ani neexistuje. Tohle je vážně záhada roku.

Článek

Porsche kolem nejnovějšího GT2 roztomile mlží. Nejen, že představilo na herní výstavě E3 rovnou model 911 GT2 RS coby vlajkovou loď chystané videohry Forza Motorsport 7, nakonec se ukazuje, že vlastně k žádnému představení nedošlo. Porsche se totiž odmítá k autu hlásit, nebo jen potvrdit jeho existenci. A to všechno ve chvíli, kdy nejrůznější zdroje hlásí, že limitovaných 1000 kusů už je vyprodáno. Zmatek? Spíš promyšlená strategie.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na to, že se některé vozy vyprodají ve chvíli, kdy se o nich poprvé začne mluvit, jsme si tak nějak zvykli. A Porsche GT2 RS možná není raritní hypersport, ale čekalo se na něj zatraceně dlouho, a tak není divu, že si ho potenciální zákazníci předem rezervovali, nebo okamžitě podepisovali šeky na tajných předváděčkách. Jenže Porsche má evidentně s autem ještě další plány. Chce ho uvést na scénu ve velkém stylu. Jeho potenciálních 700 koní z přeplňovaného šestiválce o objemu 3,8 litru umí spolu s brutálním aerokitem jistě předvést na Nordschleife velké divadlo. Možná tak velké, že předjede všechny ostatní včetně Lamborghini Huracan Performante. A proč ho ukazovat světu, pokud máte v kapse takový trumf?

Foto: Archiv Garáž.cz

Proto Porsche nenajdeme na oficiálních stránkách, nevíme jeho cenu a vlastně ani jiné údaje. Prostě jen tušíme, že je to nejbrutálnější a nejsilnější zadokolka, kterou si lze momentálně u Porsche koupit. Nebo vlastně nelze, ale to je jedno, protože když napíšete Porsche oficiálně, jako redaktorka serveru Jalopnik, prostě vám to auto zapře. Zástupce automobilky nejdřív odmítal přiznat, že by se to auto vůbec kdy ukázalo na veřejnosti (na výstavě E3), pak oponoval, že nešlo o oficiální prezentaci Porsche, aby nakonec přiznal, že nový sportovní model Porsche chystá, ale že to bude překvapení.

Je to celé hodně zašmodrchané, ale už se asi musíme smířit s tím, že s námi automobilky hrají na kočku a myš. Kdo má dost peněz, ten si může dovolit být kočkou a předem si zamluvit auto, o kterém ví jen pár vyvolených. A my ostatní? My budeme prostě jen myši doufající v drobky od stolu a občas možná i kus sýra.

Reklama

Načítám