Hlavní obsah

Chcete dostupný vysokootáčkový osmiválec? Kupte si Mustanga!

Foto: Archiv Garáž.cz

Sehnat v dnešní době nový atmosférický osmiválec je již téměř nemožné. Pokud se má navíc točit vysoko a nemá stát majlant, je to skoro utopie. Existuje však vůz, který to vše splňuje - faceliftovaný Ford Mustang GT!

Článek

Ford Mustang dostal nedávno facelift, což není nic nového, o tom jsme vám psali již dříve. Jenže stále nebyla jasná přesná specifikace motorů. Hovořilo se o tom, že z nabídky vypadne atmosférický šestiválec a zbylé dva motory, osmiválec a přeplňovaný čtyřválec, mají posílit. A nyní již víme více.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový, pravděpodobně pětilitrový osmiválec, se může pojit s desetistupňovým automatem. Navíc výrazně posílil, a to na 470 koní a 617 N.m, což už jsou velmi slušná čísla. Co víc, jednotka si stále zachovává atmosférické plnění a nově jí začíná červené pole otáčkoměru až v 7500 otáčkách za minutu! To znamená, že točivé osmiválce za rozumnou cenu stále přežívají. Očekávat můžeme, že faceliftovaný Mustang GT s osmiválcem bude cenově začínat někde okolo 1,2 milionu korun, což je na dnešní dobu dosti příznivá částka. O kolik pak posílí čtyřválec Ecoboost, zatím nevíme.

Reklama

Načítám