Hlavní obsah

Toyota GT86 vydriftovala vzdálenost z Brna do Ostravy!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Guinessovy knihy rekordů se zapsala Toyota GT86, přičemž překonala svůj vlastní rekord v délce driftu. Jihoafrický novinář Jesse Adams zvládl na velkém mokrém skidpadu vydriftovat vzdálenost přes 100 mil!

Článek

Z tohoto rekordu by se nám asi zatočila hlava. V roce 2014 dokázal Němec Harald Müller kontinuálně driftovat 144 kilometrů, a to s Toyotou GT86. Nyní jej ale překonal Jihoafričan Jesse Adams, přičemž detaily o jeho rekordu jsou ohromující. Opět použil Toyotu GT86, akorát variantu po faceilftu. Na mokrém skidpadu připomínajícím velký kruhový objezd driftoval dlouhých 5 hodin a 46 minut! Dokola obkroužil více než tisíckrát, což musí být zásadní nápor na lidské vnímání a koncentraci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Průměrnou rychlostí 29 km/h tedy dle GPS vydriftoval trasu dlouhou 165 kilometrů, což je zhruba jako z Brna do Ostravy. Na vše dohlíželi lidé z Guinessovy knihy rekordů. Vůz byl zcela sériový až na jednu úpravu - místo rezervního kola byla nainstalována větší palivová nádrž.

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše sledujteZDE!

Reklama

Načítám