Hlavní obsah

BMW 5 GT je mrtvé, ať žije BMW 6 GT!

Foto: Archiv Garáž.cz

Podle mnohých nejošklivější BMW je definitivně minulostí. Velkých zadků se ale nezbavíme. S přídomkem GT nově přichází šestková řada a rozhodně je to o dost příjemnější pokoukání.

Článek

Omlouváme se útlocitnějším povahám, ale lepší označení nás prostě nenapadá - prdelaté BMW 5 GT bylo na automobilové scéně opravdu úkazem. Rozměrná pětka postavená na platformě sedmičky, s maximem prostoru a skutečně výraznými zadními partiemi, sice našla poměrně dost zákazníků, ale nejen novináři se jí za nevyvážené proporce posmívali. Nutno dodat, že šlo o parádní svezení. Ještě nedávno jsme ji měli v konfiguraci 530d xDrive a byl to ideální křižník na dlouhé trasy, pokud jste tedy seděli uvnitř a nedohlédli tak na vlastní křivky.

Foto: Archiv Garáž.cz

BMW si zjevně vzalo výtky k srdci, protože šestkové GT vypadá mnohem pohledněji. Je to náplast za BMW 6 Gran Coupe, kterému samozřejmě nemůže půvabem konkurovat, ale automobilka se rozhodla s příchodem osmičkové řady celou šestkovou nabídku redefinovat, takže berte nebo nechte být. 6 GT bude stát na modulární platformě CLAR, kterou sdílí pětka i sedmička, což znamená menší váhu a modernější technologie, jež nabízí aktuálně uváděná pětka. Poprvé ji naživo uvidíme ve Frankfurtu a lze očekávat, že dorazí se stejnými motorizacemi jako pětka, snad s výjimkou těch eMkových (M550i, M5). Pro skalní odpůrce SUV, kteří ani za nic nepůjdou do Xka, by to mohla být zajímavá volba.

Televizní pořad Garáž.cz!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám