Hlavní obsah

Je to oficiální: Škoda Citigo se další generace nedočká

Foto: Archiv Garáž.cz

Jsme trochu jako kolovrátek, ale tentokrát nechrlíme do oběhu naše rozumy, nýbrž jen opakujeme oficiální vyjádření automobilky. Všichni jsme tušili, že to má Citigo spočítané. Teď se k jeho osudu vyjádřili zástupci Škody.

Článek

Možná vás nedávno rozhodilo, že Citigo spolu s ostatními městskými mini z Volkswagenu dostalo facelift. To přece znamená důvěru koncernu v tenhle segment, takže ti kluci na Garáži jenom zbytečně straší. Čísla ovšem hovoří jasně. Áčkový, tedy nejmenší, segment je v trvalém sešupu, protože lidé často jako první auto volí buď hatchback velikosti Fabie, nebo přeskakují do větších aut z ojetin, takže městská mini sbírají zákazníky snad jen v movitějších rodinách, které potřebují něco na snadné popojíždění a parkování po městě. Crossovery a SUV ovšem i odtud ukously značnou porci tržního koláče, takže se Škoda chová jako každá jiná automobilka a jednoduše říká, že Citigo už není prioritou.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejmenší vůz v nabídce automobilky navíc nemá kam uhnout před aktuálními trendy. Je příliš maličký, takže se z něj nevyplatí dělat crossover, a není vhodný ani na zástavbu čistě elektrického pohonu, protože dnes všichni chtějí velký dojezd, který by se do Citigo jednoduše nevešel. A přesně těmto kategoriím teď škodovka fandí - ve hře jsou Karoq, Kodiaq, hezčí Kodiaq Coupé (zatím se uvažuje pouze o prodeji v Asii, ale nikdy neříkej nikdy), a také chystané SUV na bázi Fabie, které bude hodně sdílet se španělským dvojčetem Seat Arona. A zástupci automobilky prozrazují, že to ani zdaleka nemusí být finální počet crossoverů. Pick-upu se nedočkáme, to je prý výsostné území Volkswagenu Amarok, ale možná přijde výhradně elektrický crossover, který nebude mít sourozence se spalovacím motorem. To je ale zatím hudba budoucnosti, momentálně se automobilka soustředí na elektrifikaci stávajících modelů.

Reklama

Načítám