Hlavní obsah

Bude nové BMW M8 nástupcem legendární M1?

 

Máme rádi, když nás v dnešní době dokáže nějaká automobilka překvapit. BMW se to teď povedlo a z nenadání představila osmičkové kupé, které nahradí součastnou šestku. Ani to nestačilo a pár dní potom k tomu přidalo novou M8. Obou aut se dočkáme už příští rok.

Článek

BMW sice hovoří o standardním kupé řady 8 jako o konceptu, jenže sportovní verze M8, která se ukázala tento víkend na Nürburgringu odhaluje, že tohle auto přijde velmi brzy. Nové kupé BMW řady 8 by se dle našeho názoru mělo představit na podzimním autosalónu ve Frankfurtu a nabroušená verze M dorazí na konci letošního roku. Jak to víme? Nevědomky nám to prozradil Jens Marquardt, šéf závodního oddělení BMW Motorsport. Na prvním závodě DTM letošní sezóny nám při rozhovoru řekl, že už příští rok BMW postaví M8 GTE do LeMans a poprvé odstartuje už v lednu 2018. Tím pádem bude ještě předním verze M8 představena. A právě to bude postaveno na základech sériové verze BMW M8.

Ale teď zpátky k novému skvostu automobilky BMW. Možná by mohla vyvstát otázka, jestli se prostřednictvím BMW M8 dočkat nástupce legendárního supersportu M1. Samozřejmě, že BMW M8 nebude tak ultimativní jako supersport z konce sedmdesátých let, ale hlasy z automobilky hovoří o tom, že by mělo jít o zábavné a řidičské auto. Pod kapotou bude zřejmě dvakrát přeplňovaný osmiválec, jehož výkon bude mít více než 600 koní. Budoucí BMW M8 bude stavět na genech řady 8 a svou DNA doplní o schopnost jízdy na závodním okruhu a velkorysou extra porci dynamické dravosti, preciznosti a agility. Z vyjádření vedení BMW M to vypadá, že M8 bude zadokolka. 

Reklama

Načítám