Hlavní obsah

Tohle je to pravé kafe a káry: Fantastické obrazy z lógru

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunský umělec Adrian Mitu miluje značku BMW a její historii. Tak moc, že většinu svých obrazů zasvětil právě jí a jejím úspěchům v motorsportu. Výstava jeho děl proběhne v USA u příležitosti oslavy 75 let BMW Motorsport. Vy si můžete většinu obrazů prohlédnout u nás v galerii.

Článek

Adrian Mitu vyseknul stovku obrázků během pouhého měsíce, když se rozhodl prolétnout štětcem závodní historii BMW. Vycházel přitom z dobře známých závodních okamžiků, ať už je zachytily objektivy fotoaparátů, kamer či opět pouze štětce starých mistrů. Zajímavostí na Adrianově tvorbě je použití kávy coby barvy. Nápoj spojovaný s energií je tu přetaven do součásti sportovního výjevu, takže to do sebe všechno zapadá. Pokud vás zajímají detaily, vězte, že Adrian nejdřív načrtne obrysy celého obrazu podle předlohy nebo vlastní fantazie, a pak už vymalovává hlavní části scény kávou, která nabízí nesčetně sépiových odstínů. Do kontrastu s nimi - a aby zůstal věrný válečnému zbarvení vozů - pak Adrian používá většinou studené barvy, aby doplnil teplé kofeinové odstíny. A výsledek je něco, co bychom si doma z fleku zarámovali. Co vy na to? Mrkněte se do galerie a kochejte se. Ideálně s šálkem kávy v ruce.

Reklama

Načítám