Hlavní obsah

Audi RS5 vstupuje na český trh. Cena je vyšší, než u BMW M4!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Audi se vrací se sportovním kupé RS5. Druhá generace vozu nově sází na vidlicový šestiválec o objemu 2.9 litru, který slibuje výkon 450 koní při papírové průměrné spotřebě 8,7 l/100 km.

Článek

Již nyní je zahájem předprodej nového Audi RS5. Tento vůz nyní sází na nový šestiválec 2.9 TFSI o výkonu 450 koní a točivém momentu 600 N.m, přičemž síla samozřejmě putuje na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. 

„První generace Audi RS 5 Coupé byla mimořádně úspěšná – od roku 2010 bylo na celém světě prodáno více než 13 000 těchto výjimečných automobilů s vydařenou kombinací sportovní elegance, praktičnosti pro každodenní provoz a vyspělé, výkonné techniky,“ říká Tomáš Velek, ředitel divize Audi Porsche Česká republika. „Nyní přichází na trh nová generace, která posunuje laťku jednoznačně vzhůru. Nové Audi RS 5 Coupé je zkrátka vítězný typ, o čemž svědčí i první vítězství zcela nové závodní verze Audi RS 5 DTM již ve druhém závodě úvodního podniku letošní sezony DTM.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Cena vozu začíná na částce 2.254.900 Kč, což je více, než u konkurenčního BMW M4. Audi však má standardně automatickou převodovku a pohon všech kol, stejně jako záruku na 4 roky či 120.000 km. Součástí sériové výbavy jsou mimo jiné 19“ kovaná kola Audi Sport, sportovní podvozek RS s adaptivními tlumiči, výfuková soustava RS, světlomety LED, dynamické ukazatele směru vzadu, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, asistenční systémy Audi pre sense city a Audi side assist, automatická klimatizace, MMI Radio plus se 7“ barevným displejem a 8 reproduktory či sportovní alcantarová sedadla.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zajímavé jsou rovněž dynamické parametry, přičemž auto zrychlí z klidu na sto kilometrů v hodině za 3,9 sekundy a může jet až 280 km/h. K zákazníkům se první vozy dostanou v létě letošního roku.

Reklama

Načítám