Hlavní obsah

Mladíci si půjčili supersporty, policie jim je zabavila!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi draho přijde tři mladíky výpůjčka supersportů a projížďka s nimi. Policie v Británii jim totiž vozy zabavila. Důvod? Údajně nebezpečná jízda, což je blíže nespecifikovaný pojem, za který může nově tamní ruka zákona vozy zadržet.

Článek

Úroveň svévole policie v Británii dosáhla dalšího stupně. Nyní vám mohou strážci zákona zadržet automobil jen za to, že se jim nelíbí vaše jízda, a to i když auto není vaše. Své o tom vědí tři mladíci, kteří si v půjčovně vypůjčili tři supersporty, a to McLaren 570S, Lamborghini Aventador a blíže nespecifikované Ferrari - pravděpodobně 458 Italia či 488 GTB. Netušíme, co s vozy dělali, zda zkoušeli driftovat či prostě "jen" jezdili rychle. Ať už to bylo cokoliv, dost to namíchlo tamní policii, která je zastavila a supersporty odvezla na odtahovce.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na svém facebooku se pak akční jednotka nezapomněla pochlubit, že podobné jednání, které nazývali "unsociable driving", tedy něco ve smyslu společensky nepřípustného řízení, nebudou tolerovat. Velice by nás zajímalo video, kde by byla jízda supersportů zachycena, abychom i my mohli posoudit závažnost přečinu. Ve facebookovém příspěvku pak bylo zmíněno, že "auta nejspíše nebudou sešrotována a použita pro výrobu plechovek, ale kdo ví?". To mnohé lidi naštvalo ještě více...(přestože konstrukce těchto supersportů je převážně karbonová). Každopádně nejhůře z toho vyjde samotný majitel automobilů, který nyní své supersporty asi chvíli neuvidí. Inu, i v Británii je vše možné.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám