Hlavní obsah

Policejní speed marathon začíná. Kde se bude měřit?

Foto: Archiv Garáž.cz

Zítra proběhne první ročník Speed marathonu. Co to znamená? Policie bude mít žně, protože bude na 1 047 místech intenzivně měřit rychlost. Dávejte si pozor, abyste nepřišli o peníze nebo řidičský průkaz.

Článek

Policie se rozhodla, že si chce vylepšit svůj obrázek u veřejnosti a na oko vyhlásila, že všichni lidé z České republiky mohou v průběhu února vybírat místa, kde by bylo ideální měřit rychlost. Záměr byl jasný. Zbavit se nálepky snadného vydělávání peněz měřením na rovných a přehledných úsecích. Proto dala lidem možnost, aby vybrali úseky, kde by bylo nejlepší, aby se měřila vysoká rychlost. A jak to dopadlo. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V průběhu jednoho měsíce bylo na mapě Speed marathonu vybráno okolo 10 796 míst v celé České republice, kde by bylo dobré měřit rychlost. Když si mapu rozkliknete, vypadá to, že bude nejlepší měřit úplně všude. Nenajdete hlavní silnici, která by nebyla označena, což je vcelku logické, když dáte možnost celému národu ukázat na subjektivně vybrané místo. Policie si z toho vybrala 1 047 míst, na které se od zítřejšího rána postaví a bude až do večera měřit rychlost a chytat "nebezpečné piráty". 

Foto: Archiv Garáž.cz

Sám si chci ověřit, jestli na silnici D7 a R7 budou preferovat rovné a široké úseky, kde se běžně sbírají řidičské průkazy, nebo budou dbát na speciální místa vybraná obyvateli ČR. Doufám také, že tahle akce je spíše prevencí, než reálnou akcí zaměřenou na výběr peněz od rychlejších řidičů. Ona prevence může mít daleko větší dopad, než reálné vybírání peněz a sbírání řidičáků. Podobně, jako to dopadlo při velikonočním pondělí, kdy jsem na zhruba 150 km nepotkal jedinou hlídku. Nicméně řidiči jezdili výrazně pomaleji. Pište nám i své názory a zkušenosti ze zítřejšího Speed marathonu na mail redakce@garaz.cz. A kde se tedy bude měřit? 

Reklama

Načítám