Hlavní obsah

Ke zjištění ceny ojetiny vám stačí VIN číslo karosérie

Foto: Archiv Garáž.cz

Taky přemýšlíte, když chcete prodat svůj ojetý vůz, jakou cenu pro něj stanovit, aby byla lákavá pro eventuální kupující? Teď už vám na to stačí pouze VIN číslo karosérie a jeden web.

Článek

Český startup Caara ve spolupráci se společností Cebia vyvinul jednoduchý online nástroj, který umí stanovit reálný odhad prodejní ceny ojetého vozu. Pro okamžité získání informací o tržní ceně vozidla na českém trhu stačí zadat VIN (identifikační číslo vozidla). Právě identifikace vozidla pomocí VIN je jednoduchá, rychlá, jednoznačná a umožňuje stanovit cenu i s ohledem na specifikaci konkrétního vozidla. Obvyklá cena vozidla na českém trhu je pak stanovena na základě dynamické analýzy realizovaných a nabídkových cen srovnatelných vozidel.

Foto: Archiv Garáž.cz

Díky automatické identifikaci vozidla pomocí VIN se systém dostane k jeho značce, modelu, technickým parametrům, provedení, výbavovému stupni, seznamu sériového a dodatkového vybavení, prodejní ceně základní verze nového vozidla a jeho dodatkové výbavě. Na identifikaci přímo navazuje ocenění. „Obvyklá cena je tvořena na základě dynamické analýzy realizovaných a nabídkových cen pomocí moderních selflearningových statistických metod vyhodnocování cen prodávaných vozidel a jejich výbav,“upřesňuje Jan Dryák, tiskový mluvčí společnosti Cebia.

Foto: Archiv Garáž.cz

„Jedinečný program CebiCat GT byl doposud k dispozici pouze pro obchodní partnery společnosti Cebia. My jsme se ho jako první rozhodli nabídnout všem. A tak u nás   stačí jen zadat aktuální stav najetých kilometrů a VIN spolu s datem první registrace vozidla, obojí najdete v Osvědčení o registraci vozidla (malý technický průkaz). Tržní cenu se dozvíte okamžitě,“ dodává Jan Veselý, zakladatel startupu Caara.    

Reklama

Načítám