Hlavní obsah

Schumacher musí do autoškoly a míří do Formule 1

Foto: Archiv Garáž.cz

Samozřejmě, že jde o syna Michaela Schumachera, který právě dosáhl plnoletosti a vrhnul se na autoškolu. Zároveň s tím postoupil do vyšší kategorie Formule 3. Dostane se nakonec do Formule 1 jako táta?

Článek

Mick Schumacher jde ve šlépjejích svého otce Michaela a velmi úspěšně postupuje ve své závodnické kariéře. Po motokárách se přesunul do Formule 4, která používá přeplňovanou jednačtyřku z Abarthů a v sezóně 2016 skončil celkově na druhém místě v německém i italském šampionátu. Ani přes zimu však nezahálel a závodil v seriálu MRF Challenge Formula 2000, kde dojel na třetím místě, ale teď má před sebou nové výzvy.

Prvním krokem v letošním roce je absolvování autoškoly, protože Mick se stal 22. března plnoletým a díky tomu se mohl pustit do prvních lekcí. Toho se samozřejmě chytl i Mercedes, který je jeho sponzorem a natočil sérii srandovních videí, ve kterých se Mick učí jezdit. Zatím má za sebou první, ve které mu do Mercedesu A45 AMG posílá zprávu Nico Rosberg. Instruktorem mu je německý komik Markus Stoll alias Harry G, který mu srandovně vysvětluje, kde jsou v autě blinkry, výstražný trojúhelník nebo kde kontrolovat hladinu oleje. Zároveň mu řekne, že Formule 1 není v současnosti jeho hlavním tématem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ale je jasné, kam Mick Schumacher míří. V letošním roce vstupuje do šampionátu Formule 3 s týmem Prema PowerTeam a je jasné, že jeho cílem bude právě Formule 1. Tento seriál je na to doslova jako dělaný a jeho otec do Formule 1 vstupoval také z Formule 3. Navíc jestliže je jeho sponzorem Mercedes-Benz, tak je úplně jasné, že chce znovu do svého týmu jméno Schumacher.

Reklama

Načítám