Hlavní obsah

Australští policisté mají nového stíhače dálničních pirátů

Foto: Archiv Garáž.cz

Itálie, Dubaj, Anglie nebo Austrálie. V těchto zemích mají policisté atraktivní sportovní auta, která mají zastavit splašené a příliš rychlé řidiče. Další výkonná novinka teď doplnila vozový park u australské policie.

Článek

Největší promo sportovním a supersportovním autům dělá dubajská policie, která do svého parku zařadila opravdové automobilové skvosty. Překvapením tu nejsou Lamborghini Aventador, Bentley, Mercedes-Benz SLS, BMW i8 nebo dokonce Bugatti Veyron. Jenže tady jde spíše o promo policie, než o reálnou práci, kterou by měla tato auta dělat. V Itálii si policie občas pořídí rychlejší Alfu Romeo nebo Lamborghini a v Anglii zase sází spíše na méně výrazná sportovní auta.

V Austrálii se policisté často vozí v místních Holdenech, které nově střídají Fordy včetně sportovního kupé Mustang. V loňském roce se tady ale objevil netradiční Mercedes-Benz GLE Coupé 63 AMG. Velké sportovní SAC, kterým Mercedes okopíroval úspěšný produkt BMW. Jenže i tady pochopili, že víceúčelové auto není to pravé ořechové, takže u značky zůstali, ale přezbrojili na sedan E43 AMG. A udělali dobře, protože nový přeplňovaný šestiválec je nejen velmi dynamicky schopný, ale především výrazně libozvučný. Motor poskytuje 400 koní a 520 Nm točivého momentu a je kombinován s devítistupňovou automatickou převodovkou. V policejní výbavě nechybí radary a další důležité doplňky pro sledování přestupků na dálnici.

Reklama

Načítám