Hlavní obsah

Faceliftovaný Nissan Qashqai – Omlazený přeborník

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan Qashqai sice nejspíš neumí nikdo zpaměti dobře napsat, ale prodává se jak teplé housky na krámě. A jelikož o prodeje by ho rádi připravili konkurenti, nespí Nissan na vavřínech a do Ženevy přivezl faceliftovaný model.

Článek

Když máte dobře prodávané auto, může být změna riskantní. Zároveň ale nemůžete usnout na vavřínech, když by všichni konkurenti rádi zaujali vaše místo. Právě v této pozici je Nissan Qashqai, který patří k nejprodávanějším crossoverům na trhu. Aby neztrácel na neodbytné soupeře dech, prošel faceliftem, který automobilka představila v Ženevě.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tvary sice zůstávají zachovány, ale v detailech se snaží mladý Japonec tvářit prémiově. Kompletně přepracovaná příď s novou kapotou a světlomety doplňuje upravená záď s 3D efektem v parabolách. Uvnitř používá automobilka kvalitnější materiály, přepracovaná palubní deska s multifunkčním volantem zase dělají interiér ergonomicky příjemnějším. Nechybí systém NissanConnect s rádiem, satelitní navigací a audiosystém Bose se sedmi reproduktory.

Operativní leasing Nissan Qashqai

Pozadu nezůstal ani technický základ – Nissan upravil tlumiče, řízení a zlepšil zvukovou izolaci. Na dálnici je nyní nově možné používat částečně autonomní systém ProPilot, který zvládá jízdu, zrychlení i zpomalování nez zásahů řidiče. Doplněn byl také systém nouzového brzdění, snímání dopravních značek, hlídání pozornosti řidiče, inteligentní parkovací asistent, systém hlídání mrtvého úhlu, jízdních pruhů a kamerový systém auta. Nabídka motorů zůstává nezměněná.

Reklama

Načítám